(ФОТО) Утринскиот дожд во Охрид ги извади фекалиите по улиците, а дел завршија и во езерото

Силниот дожд кој што утрово го зафати Охрид повторно ги исфрли на површина проблемите со одводот и канализациската мрежа во Стариот дел на градот. При секој посилен дожд канализациската мрежа не може да ја прифати атосферската вода, која избива од шахтите и на површина ги исфрла фекалиите, што и не е некоја глетка за охриѓани, […]

Повеќе

(ФОТО) Фекалии се излеваат во Коњско

Во Коњско се излеваат фекалии по улиците, реагираат граѓаните. Тие се револтирани поради тоа што надлежните не преземаат ништо за да го решат проблемот. Освен неподносливата смрдеа жителите стравуваат и од зарази. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе

(ФОТО) Фекална канализација се прели по улиците во Даљан и непријатно мириса

Денеска на улица „Сатеска“ во населбата Даљан настана големо излевање на канализациона вода по улицата.  Неофицијално според граѓаните кои до нашата редакција ги испратија фотографиите, причината за излевањето е нелегален приклучок на канализационата шахта поради што се надминува капацитетот на мрежата и доаѓа до прелевање. Граѓаните додаваат дека од местото се шири непријатна миризба, а на […]

Повеќе

(ФОТО)Фекалии се излеваат во Охридско Езеро кај Воска

Фекалии се излеваат директно во водите на Охридско Езеро кај населбата Воска, во близина на хотел Мизо. Читател на ОХРИД 24 ни испрати слики и алармираше за овој проблем. -Во близина на хотел Мизо, има цевка директно е на плажата и од неа излегуваат фекалии кои се влеваат во езерот. Цела околина смрди, а тука […]

Повеќе

(ФОТО)Отпадни води од колекторот кај детското одморалиште се влеваат во езерото

Отпадни води од шахтата после хотелот Силекс, која е дел од колекторскиот систем, непрочистени се влеваат директно во Охридското езеро што претставува еколошка катастрофа со огромни последици кон животната средина и јавното здравје. Експертите потенцираат дека колекторот е пред колапс, а потребна е и санација и ревитализација на пумпните станици бидејќи дел од нив не […]

Повеќе