Пецаков: Нова фекална канализација на крак од улица “Ариф Мустафа”

Екипи на Ј.П. “Нискоградба” изведуваат нова фекална канализација на крак од улица “Ариф Мустафа” во должина од 110 метри, објави градоначалникот Кирил Пецаков на својата официјална Фејсбук страница. “Со овој зафат се решава долгогодишен проблем кој го имаа жители од оваа улица. Вредноста на проектот изнесува околу 800.000 денари, а средствата се обезбедени од буџетот […]

Повеќе

Нова фекална канализација на улица „Даме Груев“ во Охрид

Денеска започнаа градежните активности за поставување нова фекална канализација на улица „Даме Груев“ на потегот кај Старото кино.  Вредноста на проектот е 900 000 денари и е дел од годишната програма на Секторот  за комунални дејности сообраќај и улици при Општина Охрид. Изведувач на градежните активности е фирмата „БОКОП“ од Струга и истите се очекува да […]

Повеќе

Градоначалникот Пецаков: Изведба на фекална канализација на улица „Живко Чинго“

Екипи на ЈП „Нискоградба“ работат на изведба на фекална канализација на улица „Живко Чинго“, објави градоначалникот Кирил Пецаков, на својата официјална Фејсбук страница. “Должината на линијата изнесува 400 метри. Вредноста на проектот е 1 578 000 денари, а средствата се обезбедени од буџетот на Општина Охрид”, напиша градоначалникот Пецаков. Please follow and like us:

Повеќе

(ФОТО) Изведба на фекална канализација во село Лескоец

Екипи на ЈП Нискоградба Охрид работат на изведба на фекална канализација во село Лескоец (курајчка мала). Должина на трасата изнесува 235 метри, а се работи на поставување на цевки за улична канализација со дијаметар Ф200 и изведба на 8 армирано бетонски ревизионни шахти покриени со лиено железен капак. Вредноста на проектот изнесува 1.667.571.00 денари. “Со […]

Повеќе