Господа од СДСМ инвестиција ли е кратење средства за реконструкција на кровот во Гимназијата во Охрид и дали е инвестиција укинувањето на Филмската академија?

Владата на СДСМ предизвкува хаос, создава проблеми и не инвестира во образованието, реагираат од комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ. Оттаму ја прашуваат власта дали е инвестиција тоа што повторно удриле по образованието откако со Ребалансот на Буџетот во образованието скратиле 844 милиони денари? – Инвестиција ли е тоа што скративте 221 милион денари […]

Повеќе

Неодговорната власт на СДСМ дозволи да згасне филмската академија во Охрид

Владата предводена од Зоран Заев и Министерството за образование и наука не можат да обезбедат квалитетно образование. Институтот за филм – Филмска академија Охрид во соработка со ФАМУ од Прага згаснува, а требаше да прерасне во меѓународно препознатлива високообразовна институција, истакна на денешната прес конференција портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Перчо Божиновски, кој додаде дека […]

Повеќе