Бројот на заразени со Ковид-19 во Охрид и натаму е висок

Во интерес на информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува податоци, информации и препораки поврзани со епидемијата од вирусот COVID-19, за период од последната седмица на територијата на горенаведените општини, на кои делува Центар за јавно здравје Охрид. За […]

Повеќе

Изминатата недела двојно зголемен бројот на заразени со Ковид-19 во Охрид

Во интерес на информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа,  Центар за јавно здравје Охрид објавува податоци, информации и препораки поврзани со епидемијата  од вирусот COVID-19, за период од последната седмица на територијата на горенаведените општини. За период од 17 до 23 октомври 2020 г. […]

Повеќе

Активни случаи на Ковид-19 во Охрид се 161, од нив 50 во последната седмица

Со цел правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за справувањето со вирусот COVID-19 на неделна основа… За период од 27 јуни до 03 јули 2020 г. Материјали (брис грло […]

Повеќе

Во Охрид активни се 42 случаи на Ковид-19

Со цел правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за справувањето со вирусот COVID-19 на неделна основа… За период од 06 до 12 јуни 2020 г. Материјали (брис грло и […]

Повеќе

Вработен во средното економско училиште во Охрид позитивен на Ковид-19

Вработен во средното економско училиште во Охрид позитивен на Ковид-19, информацијата до која дојде ОХРИД 24 ја потврди доктор Јованка Стурлакова Коровешоска од Центарот за јавно здравје Охрид. Таа во изјавата за ОХРИД 24 вели дека ситуацијата е под контрола, преземени се сите мерки, контактите се ставени во изолација. – Училиштето во моментов знаете дека […]

Повеќе

Во Охрид не се 6 нови случаи на Ковид-19, туку 4 од кои три се асимптоматски

Денеска министерството за здравство во својот извештај за нови случаи позитивни на Ковид-19, во Охрид наведе дека се 6 случаи, но таа бројка како што велат од Центарот за јавно здравје во Охрид ќе биде корегирана бидејќи во Охрид во последното деноноќие се регистрирани 4 нови случаи. Имено веднаш после објавувањето на денешната бројка на […]

Повеќе

Каква е моменталната состојба со Ковид-19 во охридско – струшкиот регион?

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува Центар за јавно здравје Охрид, за состојбата со епидемијата од коронавирусот, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со податоци, информации и препораки за  справувањето со вирусот COVID-19 на […]

Повеќе

ОДВ Електрик затворена, а ќе се тестираат само лица кои ќе се јават со симптоми

Во мала средина како Охрид и без следење на официјалните податоци јасно е дека ОДВ Електрик е жариште од каде потекнуваат дел од новите случаи во Охрид. Станува збор за т.н. кластер кој за да се контролира треба веројатно да се тестираат сите кои биле во контакт. На прашањето на ОХРИД 24 до Центарот за […]

Повеќе

Манчевски демантиран, Центарот за јавно здравје тврди дека новозаболените лица во Охрид и Струга не биле на литијата

Повеќе од две недели по одржувањето на Ѓурѓовденската литија во Струга нема заразени од коронавирус. Во охридскиот Центар за јавно здравје не е регистриран нити еден заболен кој бил дел од свечената процесија. Во периодот од одржувањето на црковниот настан на 7-ми мај, до денес во Струга и струшко се регистрирани 4 заболени лица: две […]

Повеќе

Во Охрид денес веќе нема активни лица позитивни на Ковид-19

Во интерес на правовремено и точно информирање на населението кое живее на подрачјето на општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, во кои делува Центар за јавно здравје Охрид, а со цел избегнување на ширење на непроверени информации и шпекулации поврзани со епидемијата од коронавирусот, Центар за јавно здравје Охрид објавува билтен со […]

Повеќе