Се сеќавате на „шарените“: Револуцијата ги изеде своите деца, ги нема да кажат збор за Мијалков

Се сеќавате на слоганот „Секој ден во 6“. Не беше толку одамна. Потоа на „Нема правда нема мир“, па „ Ајмо звиждаљке“, „Правдата ќе ве стигне“…. итн. Автор на овие умни мисли беше „Шарената револуција“ која се бореше против тогашниот, како што го нарекуваа „режим“.  Во првите редови на барикадите беа Павле Богоевски и Ивана Туфегџиќ, кои откако […]

Повеќе