Неработењето и неспособноста на СДСМ на дело:Реконструкцијата на кружниот тек кај општата болница трае со месеци

Неспособноста, неработењето и нефункционалноста се главните одлики на локалната власт на СДСМ. Примерите за тоа од ден на ден се се поочигледни. Најнов пример е реконструкцијата на кружниот тек кај општата болница, која веќе трае со месеци. Пред еден месец во еден наш текст посветен на реконструкцијата на кружниот тек го поставивме прашањето: Дали поголем […]

Повеќе

Константин Георгиевски ги потценува граѓаните:Вели дека јавните претпријатија имаат зголемени приходи, а заборава да каже дека се зголемени со пари на граѓаните

В.д. градоначалникот Константин Георгиески ја потценува интелегенцијата на охриѓани. Неспособноста за правилно менаџирање на јавните претпријатија, ја затскрива со изјавата дека претпријатијата имаат остварено повисоки приходи. Меѓутоа заборава да каже дека зголемувањето е на грбот на граѓаните. Охриѓани добро знаат дека зголемувањето се должи на повисоките сметки за вода, колектор, канализација, но и зголемувањето на […]

Повеќе

(фото)СДСМ како опозиција ветуваше отчетност и транспарентност, СДСМ како власт одбива да одговори на поставени прашања

Пред само две години во предизборниот „План за живот“, СДСМ ветуваше отчетно и транспарентно работење, ветуваше дека општините ќе бидат услужни и отворени и дека граѓаните полесно ќе имаат увид како се трошат нивните пари. Денес после две години, општина Охрид и дел од јавните претпријатија одбиваат да одговорат на неколку наједноставни прашања кои редакцијата […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид:СДСМ и в.д градоначалникот Константин Георгиески спроведуваат чиста изборна корупција и поткуп на гласачи

На денот кога се распишаа претседателските и локалните избори се случува брутална партизација. Уште пред да почне изборниот процес истиот е деградиран. Масовното вработување во јавните претпријатија непосредно пред локалните избори го имавме минатиот месец со 70 вработувања, а сега со над 25 нови во ЈП „Проаква“ и над 15 нови во другите јавни претпријатија, […]

Повеќе