Ристески: Да не беше зголемувањето на цената на струјата, „Водовод“ ќе беше во добивка

Ако цената на електричната енергија беше иста како ланската година, ЈП „Водовод“ Охрид овој квартален извештај ќе покажеше добивка од 9 милиони денари, рече на вчерашната седница на Советот на општина Охрид, директорот на претпријатието Марјан Ристески и додаде дека сите останати трошоци, за репрезентација, службени патувања, набавка на канцелариски материјали се намалени за 50%, […]

Повеќе

Нова водоводна линија на улицата „Ѓорче Петров” во Охрид

Екипи на ЈП „Водовод“ започнаа активности за реконструкција на старата и поставување на нова водоводна линија на улицата „Ѓорче Петров”. Со цел да се обезбеди навремено и квалитетно водоснабдување на жителите, се поставува комбиниран цевковод од полиетиленски материјал, со профили: Ф 110 мм во должина од 330 метри; Ф 90 мм во должина од 80 […]

Повеќе

Екипите на “Водовод” Охрид го санираа дефектот, нормализирано водоснабдувањето во центарот на градот

После цели 12 часа работа, на Велика Сабота, екипите на ЈП “Водовод” Охрид го санираа големиот дефект и конечно го нормализираа водоснабдувањето во центарот на градот. Цел ден беа на терен се со цел граѓаните да не останат без вода на големиот христијански празник Велигден. Им се извинуваат на жителите за недостигот на вода. После […]

Повеќе