Анкета ИПСОС: ВМРО-ДПМНЕ со двојна предност над СДСМ, Ковачевски со непролазна единица како премиер

Агенцијата ИПСОС за потребите на ВМРО-ДПМНЕ спроведе теренска анкета на јавното мислење на 1.014 испитаници за периодот од 01 до 18 јули 2022 година. Анкетата се однесува на повеќе актуелни прашања. 1. На прашањето доколку на следните избори би се кандидирале само партии , а не коалиции, за која партија би гласале? (*на целата популација) […]

Повеќе

Aнкета на ИПИС: ВМРО-ДПМНЕ со убедлива предност пред СДСМ, граѓаните против францускиот предлог

ВМРО-ДПМНЕ има убедлива предност пред СДСМ, покажува телефонската анкетата на Институтот за политички истражувања Скопје. На прашањето „За која партија би гласале доколку следната недела има парламентарни избори“ – 22,1 отсто од граѓаните рекле ВМРО-ДПМНЕ. Втора e СДСМ со 15,7 проценти. Дури 72,80 проценти од етничките Македонци и 56 отсто од вкупниот број на испитаници, […]

Повеќе

Анкета ИПСОС: На предвремени избори убедлив победник ВМРО-ДПМНЕ

Агенцијата ИПСОС за потребите на ВМРО-ДПМНЕ изработи теренска анкета на јавното мислење на 1.000 испитаници за периодот од 06 до 26 април 2022 година. Анкетата се однесува на повеќе актуелни прашања. 1. На прашањето доколку утре се одржат предвремени парламентарни избори и доколку на тие избори се кандидираат само партии, а не коалиции, за која […]

Повеќе

АНКЕТА НА ИПИС: Мицкоски со двојно повисок рејтинг од Ковачевски, ВМРО-ДПМНЕ со голема предност пред СДСМ

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски е политичар во кого народот има најголема доверба, а ВМРО-ДПМНЕ е партијата која треба да ја води државата, покажува телефонската анкета на Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС), спроведена од 4 до 6 мај 2022 на примерок од 1111 полнолетни испитаници на ниво на Република Македонија. Во телефонското истражување […]

Повеќе

АНКЕТА: ВМРО-ДПМНЕ со двојна предност пред СДСМ, Мицкоски политичар со најголема доверба

Доколку утре се одржат избори, 18.2% од избирачите својот глас би го дале за ВМРО-ДПМНЕ, покажува најновата теренска анкета на ИСПОС, спроведена за потребите на ВМРО-ДПМНЕ од 2 до 16 март на примерок од 1007 испитаници. Она што за првпат во анкетите е повеќе од очигледно што разликата меѓу ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ е двојна. За […]

Повеќе

Анкета ИРИ: Убедлива предност на ВМРО-ДПМНЕ пред СДСМ

Ако утре се одржат предвремени парламентарни избори, ВМРО-ДПМНЕ ќе однесе убедлива победа, прогнозира ИРИ во својата последна анкета објавена утрово. Според неа, ВМРО-ДПМНЕ има поддршка од 20% од граѓаните, а СДСМ кај 16%. ДУИ има доверба од 7%, Алијанса, Левица 4% колку што има и БЕСА. Истражувањето беше спроведено во име на Центарот за анкетни […]

Повеќе

Мицкоски со три и пол пати повисок рејтинг од Ковачевски и двапати повисок од Заев

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, има три ипол пати поголем рејтинг од претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски, и два пати поголем рејтинг од екс претседателот на СДСМ и Владата Зоран Заев. Ова го покажува најновата анкета на Институтот за Политички Истражувања од Скопје (ИПИС) за рејтингот на партиите и избор на нова влада. Мицкоски има […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ со најголема предност од 4,6% пред СДСМ на анкетата на ИПИС

Ако утре се одржат предвремени парламентарни избори, мнозинството ќе се определи за ВМРО-ДПМНЕ, покажуваат резултатите на телефонската анкета што ја спроведе Институтот за политички истражувања од Скопје (ИПИС). Од 1124 испитаници кои учествувале во истражувањето во периодот помеѓу 17 и 19 јануари 2022, 22,5 проценти својот глас би ѝ го довериле на опозициската партија. За партијата […]

Повеќе

Граѓаните го даваат својот глас за ВМРО-ДПМНЕ: Најголема предност досега од 9%

За потребите на ВМРО-ДПМНЕ агенцијата ИПСОС спроведе теренска анкета врз примерок од 1023 испитаника на територијата на цела држава Република Македонија, запазувајќи ги демографските карактеристики. Анкетата е спроведена во декември, од 6 до 20-ти. Според резултатите, ВМРО ДПМНЕ досега има забележано најголема предност пред СДСМ, па така доколу утре се одржат предвремени парламентарни избори разликата […]

Повеќе

АНКЕТА НА АКСИОС: Мицкоски со најголема доверба од политичарите, а ВМРО-ДПМНЕ доколку утре би имало избори би била апсолутен победник!

Институтот „АКСИОС“ во периодот од 10.11 до  14.11.2021 година спроведе теренско истражување на територија на цела Република Македонија. Истражувањето е спроведено на нарачка на „Институтот за Социолошки истражувања, иницијатива ЛОГОС“. Истражувањето е спроведено на примерок од 1123 испитаници на територија на цела Република Македонија. Статистичката грешка на истражувањето е околу 2%. Имено испитаниците на прашањето […]

Повеќе