Свечено отворено 61 издание на Балканскиот фестивал на народни песни и игри

Синоќа на сцената на Долни Сарај, свечено беше отворен 61 Балкански фестивал на народни песни и игри. Во името на Собранието на Република Македонија, се обрати потпретседателот на македонското собрание, Горан Мисовски. – Оваа манифестација овозможува афирмирање и промовирање на различните културни богатства на народите на Балканот и пошироко. Нивното промовирање преку музика, песни и танци е […]

Повеќе