На денешен ден кај Горно Блаце беше убиен војникот Благојче Крстаноски од селото Ливоишта

Денеска се навршуваат 21 година од загинувањето на војникот Благојче Крстаноски од охридското село Ливоишта. Ден денес за смртта на Благојче, професионален војник во АРМ и граничар, не се знае вистинската случка кој го убил. Никогаш државата не даде образложение како се случило тоа, а неговото семејство дојде до образложение од негов колега од Свети Николе кој со него […]

Повеќе