Црвенковски: Македонија живее на кредит, а кој живее на кредит – умира на рати!

Поранешниот претседател Бранко Црвенковски, ги искритикува актуелните власти во Македонија, велејќи дека постојано се повторува една мантра: дека друга алтернатива освен членство во Европската Унија – немаме, па прашува што во тој случај ќе направиме ние, за кои не постои план „Б“? Црвенковски, на денешниот научен собир „Современата македонска држава – две етапи во процесот […]

Повеќе

Црвенковски, Иванов и Пендаровски на иста маса во понеделник

„Современата македонска држава – две етапи во нејзиното формирање и развој: 1941 – 1991/1991 – 2021“ е насловот на свечениот научен собир во МАНУ, што ќе се одржи в понеделник, на 27 септември, во организација на Македонската академија на науките и уметностите (МАНУ) и на Институтот за национална историја. Впечатливо е што на списокот на […]

Повеќе

Црвенкоски застана зад „Охрид пред сè“

На шпекулациите од јавноста изминатиов период дали поранешниот претседател на СДСМ, Бранко Црвенковски, застана зад независната листа „Охрид пред сè“, адвокатот Владо Чингоски признава:  „Ќе бидам искрен. На почетокот беше само наша иницијатива, која потекна од поединци, за да може целосно да функционира советот, да го вратиме дигнитетот на Советот. После извесно време имавме и некои […]

Повеќе

Бранко Црвенковски: Бугарија сака да го добие тоа што не успеа со војните минатиот век

Бранко Црвенковски, поранешниот претседател на Македонија, зборуваше на вчерашниот форум за Западен Балкан, кој се одржуваше во Сараево. Потсети дека секоја земја од Западен Балкан има поставено стратешка цел – членство во Европската унија, пренесува „Кликс.ба“ Зборувајќи за искуството на Македонија на тој пат, Црвенковски посочи дека земјата веќе 12 години не може да направи […]

Повеќе