Господа од СДСМ инвестиција ли е кратење средства за реконструкција на кровот во Гимназијата во Охрид и дали е инвестиција укинувањето на Филмската академија?

Владата на СДСМ предизвкува хаос, создава проблеми и не инвестира во образованието, реагираат од комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ. Оттаму ја прашуваат власта дали е инвестиција тоа што повторно удриле по образованието откако со Ребалансот на Буџетот во образованието скратиле 844 милиони денари? – Инвестиција ли е тоа што скративте 221 милион денари […]

Повеќе

(ФОТО) Освен што прокисна, падна и дел од таванот во охридската Гимназија

По поројниот дожд кој вчера го погоди Охрид падна дел од таванот во една од училниците во средното училиште „Свети Климент Охридски“. И покрај најавите на локалната власт на СДСМ дека ќе се реконстриура кровот, сепак досега нема ништо преземено. ОХРИД 24 Please follow and like us:

Повеќе

(ФОТО) Уште еден доказ за „блесокот“ во образованието: Прокиснаа таваните во охридската Гимназија

Дел од училниците во општинското средно училиште „Св. Климент Охридски“ во Охрид прокиснаа. Дождот кој заврна попладнево направи проблеми во нормалното одвивање на наставата. Веднаш биле поставени легени и кофи за собирање на водата. Инаку треба да се напомене дека мнозинството во Советот на Општина Охрид, предводено од СДСМ, на почетокот од месец Јуни со […]

Повеќе

Дворот на охридската гимназија полн со ѓубре и претворен во паркинг

Наместо уредено катче како што доликува на една високо образовна институција, дворот на познатата охридска гимназија „Св. Климент Охридски“ е полн со ѓубре. Исто така поради тоа што вратите се отворени дворот во летниот период, поготово во вечерните часови, се користеше и како слободен паркинг простор. Освен што одговорноста лежи во несовесните граѓани, вината треба […]

Повеќе

(ФОТО) Очајот на македонското образование: Охридските гимназијалци учат во катастрофални училници

Деновиве на социјалната мрежа фејсбук објавени се фотографии од состојбата на училниците во некогаш најрепрезентативниот објект на охридското образование, гимназијата „Св. Климент Охридски“. Сликите го покажуваат очајот во кој се наоѓа образовниот систем во Република Македонија. Искршени ѕидови, влага, дотраени клупи и столчиња. На ваквата состојба реагираат и поранешни ученици од гимназијата кои деновиве се […]

Повеќе