СДСМ и Георгиески повторно ги оставија вработените во градинките без плата

Вработените во детските градинки повторно се оставени без основната егзистенција за живот со власта на СДСМ и градоначалникот Константин Георгиески, велат од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид во дописот до медиумите. Оттаму посочуваат дека во ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ вработените сѐ уште не ги добиле своите плати што е нечовечки и спротивно на Законот за работни односи. – […]

Повеќе

СДСМ и Константин Георгиески ги оставија вработените во градинките без плата

Жртви на неодговорното владеење и лагите на СДСМ се вработените во градинките, реагираат денеска од ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид. Оттаму прашуваат дали за градоначалникот Константин Георгиески е во ред тоа што вработените во детската градинка ЈОУДГ „Јасна Ристеска“ сѐ уште не ги добиле своите плати? -Власта на СДСМ да објасни зошто не е испочитуван Законот за […]

Повеќе

СДСМ и Георгиески ниту работат посветено, ниту одговорно за подобрување на условите за згрижување и воспитување на најмладите охриѓани

За СДСМ и градоначалникот Константин Георгиески, за жал децата не се најголема грижа. Локалната власт предводена од СДСМ и Георгиески ниту работи посветено, ниту одговорно за подобрување на условите за згрижување и воспитување на децата во градинките. Ова денеска го истакна портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Перчо Божиновски, кој запраша до каде е изградбата на […]

Повеќе