Во недела, стружани и гостите ќе бидат сведоци на најголемата и најторжествената Струшка Еордија

Со огромна радост Ве известуваме дека и оваа година традиционално на 7-ми мај, недела, со почеток во 16 часот, Струга, Стружани и многубројните гости од земјава и од странство, ќе бидат сведоци на најголемата, најторжествената и една од најпознатите во целиот православен свет, сенародната Струшка Еордија (Литија). Го покануваме целиот народ да земе учество во најсвеченото чествување […]

Повеќе