Честитка на градоначалникот Пецаков за Илинден

Градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, упати честитка  до охриѓани и останатите граѓани на Република Македонија  по повод 2 Август – Илинден. – Нека ни е честит најголемиот македонски двоен празник. Двата Илиндена, 1903 и 1944, ја симболизираат нашата борба за сопствена држава, благодарение на што  денес  живееме во самостојна, демократска и независна Република Македонија. И денес  […]

Повеќе

Голема општонародна прослава во Рамне за Илинден

По повод престојниот македонски верски празник Илинден и патронот на село Рамне, Св. Пророк Илија, на ден 01.08.2022год. (Понеделник), со почеток во 20:00 часот, се организира голема општонародна прослава! Вечерта ќе ја разубават играорната група (Ѓердан од Бисери) – Охрид. За веселбата уште да биде позабавна тука се и најдобрите момци од Император Бенд и […]

Повеќе