Охрид го чествува ликот и делото на Кирил Прличев

Во чест на ликот и делото на Кирил Прличев и по повод 80 години од неговата смрт, денеска во Спомен куќата на Христо Узунов се одржа пригодна свеченост, организирана од страна на Општина Охрид во соработка со Националната установа Завод и музеј. Во името на Локалната самоуправа пред присутните се обрати заменик градоначалникот на Општина […]

Повеќе