Пецаков, Петкоска и Коњаноска со најмногу излагања, Булоски, Куноска, Демиров и Реџеп не кажале ниту збор

Здружението за мултикултурна интеграција “Инклузија” од Охрид, ја спроведе првата фаза од проектот “Мојот советник под лупа”, со цел зголемување на транспарентноста, отчетноста и доброто владеење на локалната самоуправа и запознавање на јавноста со работата на нивните претставници во општината. Согласно официјалните записници од одржаните седници на советот на општина Охрид, кои се добиени според […]

Повеќе

Македонскиот туризам нема да го убие короната, туку луѓето кои се неспособни, а се на клучни места!

Изминативе неколку години македонскиот туризам беше продолжение на нешто што претходно се воспостави и функционираше, како и плод на случајност, наместо да биде плод на напорна работа и мудри политики. Владеачките структури инсталирани во туризмот, од пулсот на туризмот го научија само она штој се однесува на крвотокот на парите, како тој никогаш нема да […]

Повеќе

Заробени помеѓу Короната и власта

По воведувањето на вонредната состојба и ограничувањето на времето за движење, тажни сме до очај! Не заради вирусот, кој како и сите претходни, ќе помине, туку заради оние кои ја водат оваа држава, нивното незнаење, неодговорност, негрижа, обидот глупостите да ни ги наметнат како паметни идеи…сè замаскирано под превезот наречен грижа за заштита на граѓаните! […]

Повеќе

ЕКСКЛУЗИВНО: Кирил Пецаков, Лидија Петкоска и Грација Бакраческа кандидати за пратеници од Охрид од ВМРО-ДПМНЕ

Членот на извршниот комитет Кирил Пецаков, претседателката на УЖ ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Лидија Петкоска и Грација Бакраческа, доктор специјалист по детска и превентивна стоматологија, се кандидати за пратеници од ВМРО-ДПМНЕ од Охрид, дознава ексклузивно ОХРИД 24 од свои извори. Кирил Пецаков ќе биде на 4 место, Петкоска на 8. место и Бакраческа на 10. место. […]

Повеќе

Додека градоначалникот Константин Георгиески дише чист воздух на Француските Алпи, граѓаните секојдневно сѐ повеќе и повеќе се гушат

Додека градоначалникот Константин Георгиески дише чист воздух на Француските Алпи, граѓаните секојдневно сѐ повеќе и повеќе се гушат. Локалната власт на СДСМ секојдневно депонира градежен шут и ѓубре на локацијата Мауцкер, иако тоа е забрането, истакна претседателката на УЖ ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид, Лидија Петкоска, и запраша зошто покрај забраната и спротивно на законите повторно и […]

Повеќе

Хуманиот третман на бездомните животни остана само чиста лага на власта на СДСМ, градоначалникот Константин Георгиески и директорот на ЈП „Охридски Комуналец“, Љупчо Грданоски

Хуманиот третман на бездомните животни остана само чиста лага на власта на СДСМ, градоначалникот Константин Георгиески и директорот на ЈП „Охридски Комуналец“, Љупчо Грданоски. За тоа сведочат потресните фотографии и видеа кои ги објавуваат граѓаните. Искасани граѓани, отруени, болни, тепани и убивани животни на улиците во општина Охрид. Наместо градење стационар, имаме револтирани и беспомошни […]

Повеќе

Актуелните состојби во НУ Центар за култура „Григор Прличев“ говорат за неуспешноста на СДСМ и ЛДП во раководењето со институцијата

Актуелните состојби во Националната установа Центар за култура „Григор Прличев“ говорат за неуспешноста и неумешноста на СДСМ и нивниот коалиционен партнер ЛДП во раководењето со институцијата. Ова го истакна советничката и претседателка на УЖ ВМРО-ДПМНЕ Охрид, Лидија Петкоска, при што напомена дека иако власта на СДСМ промени тројца директори резултатите се катастрофални, за разлика од […]

Повеќе