ЧОВЕКУ! СО МАКЕДОНИЈА СИ СÉ, БЕЗ МАКЕДОНИЈА СИ НИШТО!

Постои линија зад која трпението престанува да биде врлина. Денес, ако седнам да пишувам и ги набројувам причините што ја пречекориле линијата, заради која трпението престана да постои, најверојатно ќе го соборам светскиот рекорд во должина на една колумна. Ќе биде тоа за ГИНИСОВ РЕКОРД и сигурно подолга од двата романи на Лав Толстој, Војна […]

Повеќе

(ФОТО) Ова е новиот дрес на македонската фудбалска репрезентација

Фудбалската федерација на Македонија и техничкиот партнер ЈАКО го претставуваат новиот дрес на македонската фудбалска репрезентација. Препознатливото сонце истакнато на градите на фудбалерите на модерен начин ја отсликува енергијата и гордоста на Македонија. Дизајнот на новиот дрес останува верен на македонското фудбалско наследство, додека резервниот дрес во бело-жолта боја е уште една интерпретација на македонскиот […]

Повеќе

Проф. Жежов: Македонците и Бугарите не треба заеднички да го чествуваат Гоце Делчев

Во однос на тоа дали треба заднички да се слави Гоце Делчев помеѓу македонскиот и бугарскиот народ, мојот одговор е дециден-не! Зошто велам не? Моите истражувања низ архивите, прочитаната обемна литература, необјавени и објавни извори, укажуваат на тоа дека револуционерната дејност на Гоце Делчев нема никакви допирни точки со бугарската историја, освен само понекогаш неговото физичко присуство […]

Повеќе