Милошевски ги информирал претставниците на ДИК и НДИ за притисоците кои се прават во јавните претпријатија пред гласањето

Претставници на Државната изборна комисија и на Националниот демократски институт денеска беа во работна посета на Охрид, каде остварија средба со членовите на Општинската изборна комисија, како и со кандидатите за градоначалници, односно нивни претставници. Кандидатот за градоначалник од ВМРО-ДПМНЕ, Митре Милошевски, ги информирал претставниците на ДИК и НДИ за притисоците кои власта ги прави […]

Повеќе

Јаулески: Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ ќе продолжи на терен се со цел изнаоѓање решенија за проблемите кои ги мачат младите луѓе

Денеска во Струга заврши дводневниот настан организиран од страна на ВМРО-ДПМНЕ во соработка о Националниот демократски институт (НДИ) од САД именуван како „Рефлектирање за минатото, планирање за иднината“. Цел на овој настан беше градење на нови политики и обука на раководството и пратеничката група на партијата, Унијата на млади сили, Унијата на жени, како и […]

Повеќе

Ласовска: Обуката во соработка со НДИ ќе придонесе за градење и правење на добра програма на ВМРО-ДПМНЕ со која ќе се претстави на следните избори

Денеска во Струга заврши дводневниот настан организиран од страна на ВМРО-ДПМНЕ во соработка о Националниот демократски институт (НДИ) од САД именуван како „Рефлектирање за минатото, планирање за иднината“. Цел на овој настан беше градење на нови политики и обука на раководството и пратеничката група на партијата, Унијата на млади сили, Унијата на жени, како и […]

Повеќе

Мицкоски: Визијата на ВМРО-ДПМНЕ е да излеземе од 28-годишното политичко мочуриште

Овој викенд ВМРО-ДПМНЕ ќе го помине во Струга заедно со Националниот демократски институт (НДИ) од САД. Тоа ќе претставува одлична можност за раководството на партијата, за луѓето од Националниот демократски институт, да размениме знаења и искуства, инаку самиот наслов на овој работен викенд е „Рефлектираме за минатото и планираме за иднината“. Ќе ги извлечеме поуките […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ во соработка со (НДИ) во Струга организира дводневен настан чија цел е градење на нови политики и обука на раководството

ВМРО-ДПМНЕ во соработка со Националниот демократски институт (НДИ) организира дводневен настан чија цел е градење на нови политики и обука на раководството и пратеничката група на партијата. Настанот почнува денеска во Струга, а ќе го отвори и на учесниците ќе им се обрати претседателот на ВМРО-ДПМНЕ др. Христијан Мицкоски, Крис Хеншоу, Директор на НДИ Македонија […]

Повеќе