Фестивалот „Распеано рибарче“ прослави 25 годишен јубилеј

Вчеравечер во Центарот за култура „Григор Прличев“ се одржа завршната прирeдба од јубилејното 25-то издание на детскиот фестивал „Распеано рибарче“. Во името на Општина Охрид, пред присутните се обрати заменик градоначалникот, Перчо Божиновски. – Секоја нова пролет, под охридското небо, како најшарен цвет од музички ноти расцветува фестивалот „Распеано рибарче“ носејќи нова радост и безброј детски насмевки. Веселите мелодии и лесните рефрени се нижат […]

Повеќе