Полицијата одзела рибарски мрежи со уловена белвица во Охридско Езеро

На 16.11.2020 во времето од 13:00 до 16:00 часот од полициски службеници на околу 1000 метри од брегот на Охридското Eзеро, спроти авто камп биле пронајдени рибарски мрежи со улов од риба белвица. – Риболовниот алат бил подигнат и предаден во Полициска станица за граничен надзор „Охридско езеро“ за понатамошна постапка, соопшти Стефан Димоски, портпарол […]

Повеќе

Полицијата одзела шест мрежи со уловена пастрмка во Охридско Езеро, спроти Канео

Полицијата синоќа спречила рибокрадци во Охридско Eзеро. „Во периодот од 22:00 часот на 06.11. до 02:00 часот на 07.11.2020, при преземање мерки поврзани со незаконит риболов на Охридското Езеро, полициски службеници во водите на Охридското Езеро, спроти „Канео“, на околу 1 км од брегот на езерото, пронашле и одзеле шест риболовни мрежи со уловена охридска […]

Повеќе

Од почетокот на годината запленети 220 рибарски мрежи и 122 килограми риба

Интензивни се контролите што, координирано ги преземаат СВР Охрид, граничната-езерска полиција, регионален центар Запад и Државниот инспекторат за земјоделие,  со цел сузбивање на казнени дела поврзани со незаконит риболов и други дела спротивни со Законот за рибарство и аквакултура. Целта како што вели портпаролот на СВР Охрид, Стефан Димоски, е откривање на сторители на вакви […]

Повеќе

(ФОТО) Запленети 10 гајби со мрежи за лов на крап, 60 килограми риба „крап“ и еден метален чамец од рибокрадци во Охрид

Во рамките на континуираните активности согласно одлуките на Владата, Државниот инспекторат за земјоделство во соработка со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопансво, Министерството за внатрешни работи – СВР Охрид и Езерската полиција на ден 20 мај 2020 година, спроведе акција за сузбивање на нелегалниот риболов во водите во Охридското езеро. Притоа,  во езерото кај автокампот […]

Повеќе