Познати добитниците на стипендии за ученици и студенти за учебната 2023/2024 година

По претходно распишан Конкурс за доделување на стипендии за ученици од основните училишта во општина Охрид за учебната 2023-2024 година; Конкурс за доделување на стипендии за ученици од средните училишта во општина Охрид за учебната 2023-2024 година и Конкурс за доделување стипендии на редовни студенти од Општина Охрид запишани на додипломски студии во I година на државните универзитети во Република […]

Повеќе

Општина Охрид објави Јавни конкурси за доделување на ученички и студентски стипендии

Со цел да ги мотивираме основците, средношколците и студентите да остваруваат уште поголеми успеси во образовниот процес и оваа година објавивме Јавни конкурси за доделување на ученички и студентски стипендии, објави градоначалникот Кирил Пецаков на својата официјална фејсбук страница. Стипендиите не се само финансиска помош, туку се и потврда за вложениот труд и признание на […]

Повеќе

Јавен повик за доделување стипендии на лица со ретки болести и посебни потреби во општина Охрид

Врз основа на член 50, став 1 од Законот за локалната самоуправа („Службен весник на Република Македонија“ бр 5/02) и програмата за социјална и здравствена заштита на општина Охрид за 2024 година, Градоначалникот на општина Oхрид објавува: ЈАВЕН ПОВИК ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА УЧЕНИЧКИ, СТУДЕНТСКИ СТИПЕНДИИ КАКО И СТИПЕНДИИ ЗА ЛИЦА ЗАПИШАНИ НА МАГИСТЕРСКИ И ДОКТОРСКИ […]

Повеќе

Целосно исплатени ученичките и студентските стипендии

Општина Охрид целосно ги исплати стипендиите за учениците и студентите предвидени во рамки на програмите за основно и средно образование Н1 и Н2 и програмата за социјална и здравствена заштита Т1. На вкупно 177 ученици во основното образование им се исплатени стипендии во износ од 3.186.000,00 денари, на 112 ученици од средното образование им се […]

Повеќе

Познати добитниците на стипендии за основци, средношколци и студенти

По претходно распишани конкурси, Општина Охрид ги објавува ранг листите на добитници на стипендии наменети за основци, средношколци и студенти. – Ранг листа на добитници на стипендии – По Конкурсот за доделување стипендии на ученици од основните училишта во општина Охрид за учебната 2022/2023 година; – Ранг листа на добитници на стипендии – По Конкурсот за доделување стипендии на ученици од средните училишта во општина Охрид за […]

Повеќе