Мицкоски: Трпејца ќе добие нова канализациона мрежа и колекторски систем за што ќе се инвестираат речиси 2 милиони евра

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, и градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков, денеска беа во посета на Трпејца. „Заедно со градоначалникот на Охрид Кирил Пецаков бевме во посета на Трпејца која што ќе добие нова канализациона мрежа и колекторски систем за што ќе се инвестираат речиси 2 милиони евра, со што ќе се реши повеќедецениски проблем […]

Повеќе

Помеѓу Трпејца и Свети Наум, пронајдени 15 рибарски мрежи со улов од околу 13 килограми риба

На 20/21.05.2023 во периодот од 22.00 до 02.00 часот, полициски службеници од Полициската станица за граничен надзор „Охридско езеро“- Регионален центар за гранични работи Запад, во содејство со инспектори по рибарство од Државниот инспекторат за земјоделие, во водите на Охридското Езеро реализираа патролни активности со мерки согласно Законот за рибарство и аквакултура. Притоа, на околу 20 мeтри […]

Повеќе