Поради активности за подобрување на условите, фудбалското игралиште на “Билјанини Извори” ќе биде привремено затворено

ЈП “Билјанини Извори” ја известува јавноста дека од 15 мај до 05 јуни 2022 година Градскиот стадион “Билјанини Извори” – фудбалското игралиште, ќе биде затворено за користење. Имено во наведениот период на фудбалскиот терен при Градскиот стадион ќе се вршат тековни годишни активности (дупчење, садење на трева и фрлање на ѓубриво) кои се во насока […]

Повеќе

ЈП “Билјанини Извори” започна со реконструкција на запоставеното фудбалско игралиште

ЈП “Билјанини Извори” продолжува со планираните активности во насока на подобрување на условите на спортската инфраструктура со која стопанисува и која во овој случај е дел од Спортско рекреативниот центар “Билјанини Извори”. Имено деновиве се започна со реконструкција на долгогодишното запоставено северно фудбалско игралиште и на истото се планира во наредните три недели да се […]

Повеќе

Бесплатен паркинг во Охрид по повод Велигден

ЈП “Билјанини Извори” по повод големиот христијански празник “Велигден” донесе одлука на ден 24. 04. 2022 година (недела ) користењето на услугите на јавниот градски простор со кој стопанисува да биде бесплатно за сите нејзини корисници. ЈП “Билјанини Извори” им посакува на сите граѓани на Охрид, Македонија и на сите наши иселеници од православна вероисповед […]

Повеќе

Се уредуваат тревните површини во СРЦ „Билјанини Извори“

Пролетните активности во насока на хортикултурното уредување на СРЦ “Билјанини Извори” во полн ек. Како што информираат од претпријатието, се средуваат неколку илјади метри квадратни тревни површини. Активностите продолжуваат и во наредните денови. Please follow and like us:

Повеќе

ЈП „Билјанини извори“ ја презема пајак службата

Пајак службата преминува во надлежност на ЈП „Билјанини извори“, откако на деветтата седница на Советот на општина Охрид советниците ја усвоија одлуката за измена и дополнување на Статутот на претпријатието. -Секаде во земјава дејноста пајак служба ја вршат претпријатијата кои што стопанисуваат со јавниот паркинг. Во договор сме со ЈП „Охридски Комуналец“ да се откаже од […]

Повеќе

Решение за користење на средства од Буџетот на општина Охрид преку субвенционирање на трошоци за користење на спортските терени на ЈП ,,Билјанини Извори ”-Охрид

Градоначалникот на Општина Охрид донесе решение за за користење на спортски терени на ЈП ,,Билјанини извори”-Охрид бр. 07-785/20 донесена од страна на Советот на Општина Охрид, на седницата одржана на ден 29.10.2014 година и Одлуката за дополнување на Oдлуката за утврдување на цени за користење на спортските објекти бр.07-4189/41 од 30.12.2014 година. СПОРТСКИ КЛУБОВИ И […]

Повеќе

(ФОТО) Подмладокот на ФК Црвена ѕвезда на подготовки во Охрид

Од денес до крај на месецов подмладокот (младинска и пионерска категорија) на ФК Црвена ѕвезда ќе е на подготовки во Охрид. За време на зимските подготовки тимовите ќе изиграат и неколку припремни пријателски натпревари со соодветните категории на охридските фудбалски второлигаши. Please follow and like us:

Повеќе

За Водици бесплатен паркинг во Охрид

ЈП “Билјанини Извори” ја известува јавноста дека ден 19. 01. 2022 (среда) јавниот градски паркинг со кој стопанисува јавното претпријатие ќе е бесплатен за сите нејзини корисници. Одлуката е донесена во име на големиот верски празник Богојавление-Водици и на таков начин, на симболичен начин, ЈП “Билјанини Извори” се приклучува во одбележувањето на истиот.  Please follow and […]

Повеќе

За Божик бесплатен паркинг во Охрид

ЈП “Билјанини Извори” ја известува јавноста дека на ден 07. 01. 2022 (петок) јавниот градски паркинг со кој стопанисува јавното претпријатие ќе е бесплатен за сите нејзини корисници. Одлуката е донесена во име на големиот христијански празник Божиќ и на таков начин ЈП “Билјанини Извори” се приклучува во одбележувањето и славењето на христовото раѓање.  ЈП […]

Повеќе

(ФОТО) Градоначалникот Пецаков и раководството на ЈП “Билјанини извори” одржаа работна средба со фудбалските школи

ЈП “Билјанини Извори” денес реализираше работна средба со сите фудбалски школи кои користат услуги на СРЦ “Билјанини Извори”. Состанокот со фудбалските школи се реализира на иницијатива на јавното претпријатие и на истиот присуствуваше и градоначалникот на Охрид, Кирил Пецаков. На состанокот се разговараше околу досегашната соработка со фудбалските школи како и околу идните планови и […]

Повеќе