(ВИДЕО)Нов ден нова лага:Константин Георгиески излажа дека шест години не бил направен отпис на побарувања во ЈП „Нискоградба“

В.д. градоначалникот на Охрид, Константин Георгиески повторно ја излажа јавноста. Имено вчера Георгиески во изјава за медиумите во која се осврна на извештаите за работата на јавните претпријатија ќе изјави дека во ЈП „Нискоградба“ не бил направен отпис на побарувања од правни лица за изминатите 6 години. Но информациите до кој дојде редакцијата на ОХРИД […]

Повеќе

СДСМ ги уништи јавните претпријатија во Охрид, „Нискоградба“ е пред колапс

Сликата , или она кое што го разговаравме во изминатата година по однос на кварталните извештаи ја добивме како слика и во годишните извештаи, а тоа е дека општинските јавни претпријатија се во катастрофална состојба, изјави координаторот на советничката група на ВМРО-ДПМНЕ, Кирил Пецаков. Единствено, вели Пецаков , јавното претпријатие „Градски Гробишта“ може да се […]

Повеќе