Охридски џез фестивал за збогатување на туристичката понуда

Култура Охрид

Во насока на збогатување на туристичката понуда со квалитетни настани и манифестации е и првиот Охридски џез фестивал кој се реализира во целосна организација на Општина Охрид.

Фестивалот ќе се одржи на 31.08 и 01.09. На 31.08 ќе настапат Горан Папаз и Ансамбл Билјана, а гости ќе бидат Танче Гроздановски и Ратко Даутовски, додека 01.09 ќе настапи Џон И. Апелгрен квартет.

Охридскиот џез фестивал ќе се одржи во предворјето на Св. Софија со почеток во 20:30 часот.

Please follow and like us:
Tagged