Започнуваат подготовките за Бадниковата поворка во Охрид

Охрид

Започнуваат подготовките за Бадниковата поворка во Охрид.

Како и секоја така и оваа година, организаторите очекуваат голема заинтересираност.

Подготовките ќе се одржуваат секоја сабота, и тоа од 09.12.2023 година, во спортската сала на ООУ Христо Узунов. Бадниковата поворка ќе се одржи на 06.01.2024, кога низ Охридските улици ќе се пее Вечниот Бог. За сите деца учесници предвидени се пригодни подароци, вели Летка Филипова од организациониот одбор.

Please follow and like us:
Tagged