Цвеќе во чест на Григор Прличев

Култура Охрид

Во рамки на празнувањата по повод одбележување на годишнината од смртта на Григор Прличев, делегација на Општина Охрид, предводена од градоначалникот Кирил Пецаков, положи свежо цвеќе во дворот на ООУ „Григор Прличев“ по што се одржа панихида на вечното почивалиште на великанот. Општинската делегација положи цвеќе и се поклони пред спомен бистата на великанот и пред градската библиотека.

Panihida_Prlicev_06022024001
Panihida_Prlicev_06022024002
Panihida_Prlicev_06022024003
Panihida_Prlicev_06022024004
Panihida_Prlicev_06022024005
Panihida_Prlicev_06022024006
Panihida_Prlicev_06022024007
Panihida_Prlicev_06022024008
Panihida_Prlicev_06022024009
Panihida_Prlicev_06022024011
Panihida_Prlicev_06022024012
Panihida_Prlicev_06022024013
Panihida_Prlicev_06022024014
Panihida_Prlicev_06022024015
Panihida_Prlicev_06022024016
Panihida_Prlicev_06022024017
Panihida_Prlicev_06022024018
Panihida_Prlicev_06022024020
Panihida_Prlicev_06022024021
Panihida_Prlicev_06022024022
Panihida_Prlicev_06022024023
Panihida_Prlicev_06022024024
Panihida_Prlicev_06022024025
Panihida_Prlicev_06022024026
Panihida_Prlicev_06022024027
Panihida_Prlicev_06022024028
Panihida_Prlicev_06022024030
Panihida_Prlicev_06022024031
Please follow and like us:
Tagged