Ученикот Бобан Кочески од ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“ се здоби со меѓународно признат сертификат од Европската комисија и Универзитетот во Истанбул

Охрид

Ученикот Бобан Кочески од IV-3 клас од ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“, во периодот од 10.03 до 16.03.2024 година учествуваше на Еразмус+ проект Green All Together – GreAT на тема: екологија, микропластика и иновации за одржлив развој, кој се одржа во Мадрид, Кралство Шпанија.

За своето учество Бобан Кочески се здоби со меѓународно признат сертификат од Европската комисија и Универзитетот во Истанбул.

За време на посетата учесниците беа примени и од градоначалникот на општина Лас Розас де Мадрид.

Проектот беше во организација на Истанбулскиот универзитет.

Please follow and like us: