Охрид го чествува името на големиот револуционер Христо Узунов

Охрид

Делегација на Општина Охрид предводена од градоначалникот Кирил Пецаков денеска положи свежо цвеќе пред спомен обележјето на големиот охридски револуционер Христо Узунов во градскиот парк.

Цвеќе положија и здруженија на граѓани, претставници на институции и политички партии.

Во рамки на чествувањата по повод годишнината од херојската погибија на Христо Узунов, деновиве и ООУ „Христо Узунов“  го одбележа патрониот празник со богата културно уметничка програма.

Polaganje_cveke_240424001
Polaganje_cveke_240424002
Polaganje_cveke_240424003
Polaganje_cveke_240424005
Polaganje_cveke_240424007
Polaganje_cveke_240424010
Please follow and like us:
Tagged