(ФОТО) Пецаков: Започнаа активностите за асфалтирање на дел од улицата „Јордан Мијалков“ во Охрид

Денеска започнаа активностите за асфалтирање на дел од улицата „Јордан Мијалков“, објави градоначалникот Кирил Пецаков на својата официјална фејсбук страница. Во оваа фаза предвидено да се асфалтираат 400 метри со ширина од 5,5 до 6 метри. Градежните активности ги изведува АД „Илинден“, а финансиските средства се обезбедени од буџетот на Општина Охрид, напиша градоначалникот Пецаков. […]

Повеќе

(ФОТО) Улицата “Марко Цепенков” во Охрид доби нов и современ лик

Денеска беше поставен завршниот слој асфалт на улицата “Марко Цепенков”. Асфалт се постави во должина од 430 метри и ширина од 10.5 метри. Претходно на улицата се постави атмосферска канализација и се уредија партерно тротоарските површини. Сега улицата “Марко Цепенков” е побезбедна за сите учесници во сообраќајот и доби нов и современ лик. Вкупната вредност […]

Повеќе