20 барања на охриѓани за социјална помош не се одобрија, советничката од Левица не дојде на Комисијата за финансии

Советничката од Левица во Советот на Општина Охрид, Виолета Аврамоска, не се појави на Комисијата за финансии, на која над 20 семејства од Охрид требаше да добијат социјална помош. Преку 20 претставници на општината и јавните претпријатија, ја чекале Аврамоска половина час, но залудно, таа не дошла и тие ја напуштиле општина Охрид. Со ова […]

Повеќе

Левица повика да се гласа пpoтив власта на СДСМ и ДУИ

Партиското раководство на Левица, ценејќи го антивладиното и проопозициско расположение на членството, поддржувачите и симпатизерите, и земајќи го предвид фактот дека Левица не е градена како пајтон-партија за еднократна употреба, туку како брзорастечко политичко движење кое го презема приматот во левиот политички спектар, а имајќи ги предвид констелациите и сложената политичка слика која се создаде […]

Повеќе

Непотизам на листата на Левица: Шест брачни пара на иста советничка листа во Охрид!

Левица ја објави кандидатската листа за членови на Совет во Општина Охрид на која се наоѓаат имињата на 23 кандидати. Но, она кое е впечатливо е дека неколку презимиња на кандидатите се повторуваат по два пати, со што се наметнува прашањето дали се работи за членови на исто семејство. Дојчиноски – Дојчиноска, Илијоски – Илијоска, […]

Повеќе

Фокус: Шест брачни пара на иста советничка листа во Охрид!

Левица ја објави кандидатската листа за членови на Совет во Општина Охрид на која се наоѓаат имињата на 23 кандидати. Но, она кое е впечатливо е дека неколку презимиња на кандидатите се повторуваат по два пати, со што се наметнува прашањето дали се работи за членови на исто семејство. Дојчиноски – Дојчиноска, Илијоски – Илијоска, […]

Повеќе