Успешно прво издание на Ohrid Water Festival

Сите 17 спортски настани на вода кои се одржуваа во рамки на првото издание на големата промотивно-спортска манифестација Ohrid Water Festival поминаа успешно, а сите настани од социјално-забавниот дел на манифестацијата привлекоа големо внимание кај публиката. Ова беше потенцирано на заедничкиот состанок на организациониот тим на фестивалот и одговорните во спортските клубови, кој се одржа […]

Повеќе

Во сабота ќе се одржи пливачки митинг во рамки на Ohrid Water Festival

На ден 19.08.2023, сабота, ПК „АКВАСПИРИТ“ – Охрид, ќе го организира „ОВФ пливачки митинг“ (Ohrid Water Festival Swimming Meet) кој е дел од Ohrid Water Festival, под покровителство на општина Охрид. Досега се пријавени над 150 пливачи, меѓу кои има од три клубови од Р. Србија, по еден клуб од Косово, Албанија, и Велика Британија. “Вкупно имаме пријави од 15 клубови и школи. На […]

Повеќе