(ФОТО) Акција за чистење на дива депонија во шумскиот дел под Горна Порта

Охрид

По налог на локалната самоуправа екипите на ЈП “Охридски Комуналец” спроведуваат акција за расчистување на мапирана дива депонија во шумскиот дел од Охридското Кале, под Горна Порта, над населба Кошишта.

Се подигнува расфрлана покуќнина, градежни материјали и друг кабаст отпад, од кој несовесни граѓани на овој начин се ослободиле во срцето на Охридското Кале.

Поради тешката пристапност на теренот чистењето ќе се реализира повеќе денови, информираат од претпријатието.

Please follow and like us:
Tagged