Охриѓанката Христијана Парулеска прогласена за најдобра кадетка на Европското првенство во Таеквон-до ИТФ

Охрид Спорт

На Христијана Парулеска од Охрид, членка на Таеквон-до клубот Хваранг ИТФ од Лескоец-Охрид, и е доделен пехар и е прогласена за најдобра кадетка на Европското првенство во Јесоло, Италија,

“Ова е историски успех за Македонија, прв пехар за најдобар поиединец во било кој спорт, овој успех мислам дека тешко некогаш ќе успееме да го повториме”, изјави претседателот на МТТФ, Марјанчо Лазаревски.

Парулеска претходно на првенството освои златен и сребрен медал.

Please follow and like us: