(ФОТО) ТППЕ Охрид го одбележа 20 Мај – Денот на пожарникарите

Охрид

Со пригодна свеченост Територијалната противпожарна единица од Охрид, го одбележа 20 Мај – Денот на пожарникарите.

Свеченоста традицонално започна со дефиле низ охридските улици, па продолжи со изведување на показна вежба и заврши со прогласување на најдобар пожарникар.

За најдобар пожарникар беше прогласен Митко Аслимоски.

Во име на Општина Охрид Денот на пожарникарите им го честиташе заменик градоначалникот Перчо Божиновски.

Please follow and like us: