Охрид се поклони пред својот заштитник Свети Климент Охридски

Култура Охрид

Со поклонение пред моштите на Свети Климент Охридски во истоимениот манастир на Плаошник претпладнево продолжија чествувањата посветени на заштитникот на Охрид.

Делегација од општината положи свежо цвеќе на споменикот на Свети Климент Охридски во училишниот двор на ООУ „Свети Климент Охридски“ по што делегации од локалната власт, од збратимени градови со Охрид како и останати претставници од политичкиот и јавниот живот се поклонија и положија цвеќе пред монументалниот споменик на Свети Климент Охридски на градскиот плоштад.  

Прославите посветен на Св. Климент Охридски заштитникот на Охрид завршуваат со прикажување на филмот ,,Раскажи песно: Охрид, Охрид убав мил“, од познатиот македонски режисер Илија Пиперкоски .

Polaganje_cveke_081223001
Polaganje_cveke_081223002
Polaganje_cveke_081223003
Polaganje_cveke_081223004
Polaganje_cveke_081223005
Polaganje_cveke_081223006
Polaganje_cveke_081223007
Polaganje_cveke_081223008
Polaganje_cveke_081223009
Polaganje_cveke_081223010
Polaganje_cveke_081223011
Polaganje_cveke_081223012
DCIM\101MEDIA\DJI_0403.JPG
DCIM\101MEDIA\DJI_0400.JPG
Polaganje_cveke_081223015
Polaganje_cveke_081223016
Polaganje_cveke_081223017
Polaganje_cveke_081223018
Polaganje_cveke_081223019
Polaganje_cveke_081223020
Polaganje_cveke_081223021
Polaganje_cveke_081223022
Polaganje_cveke_081223023
Polaganje_cveke_081223024
Polaganje_cveke_081223025
Polaganje_cveke_081223026
Polaganje_cveke_081223027
Polaganje_cveke_081223028
Polaganje_cveke_081223029
Polaganje_cveke_081223030
Polaganje_cveke_081223031
Polaganje_cveke_081223032
Polaganje_cveke_081223033
Polaganje_cveke_081223034
Polaganje_cveke_081223035
Polaganje_cveke_081223036
Polaganje_cveke_081223037
Polaganje_cveke_081223038
Polaganje_cveke_081223039
Please follow and like us:
Tagged