Христијана Парулеска добитник на Повелбата „Св. Климент Охридски – патрон на Охрид“

Охрид Спорт

Повелбата „Св. Климент Охридски – патрон на Охрид“, годинава им беше врачена на  Христијана Парулеска која имаше меѓународен успех на светските натпревари во таквондо, на Интернационалниот поетски фестивал  „Поетска ноќ во Велестово “ и постхумно на радио водителот Елеонора Чекреџи.

На тој начин Христијана успешно ја заокружи годината што полека изминува.

Во продолжение мало потсетување на нејзините врвни достигнувања.

Please follow and like us: