(ФОТО) Одбележан патрониот празник на ООУ „Григор Прличев“

Култура Охрид

Во чест на својот патрон, учениците од ООУ „Григор Прличев“ вчеравечер приредија богата свечена приредба која се одржа во Центарот за култура „Григор Прличев“.

Пред бројните ученици, родители, граѓани и гости од збратимените училишта, свое обраќање имаше директорката Лилјана Ефтимовска. На свеченоста во името на Општина Охрид присуствуваше заменик градоначалникот Перчо Божиновски.

Во рамки на програмата беа изведени неколку музички точки на хорот и оркестарот на училиштето. Публиката имаше можност да ги слушне првонаградените литературните творби од училишниот литературен конкурс и да проследи драматизација на народна приказна подготвена од учениците од предметна настава. Потоа следуваа прекрасни танцувачки точки на традицонални македонски песни, на кои настапија учениците од одделенска настава, подготвени од страна на нивните наставници.

Пред почетокот на свечената приредба се одржа и Ликовна изложба на цртежи од учениците, на која беа доделени и наградите од литературниот и ликовниот конкурс посветен на ликот и делото на Григор Прличев.

Patronat_Prlicev_07022024002
Patronat_Prlicev_07022024003
Patronat_Prlicev_07022024001
Patronat_Prlicev_07022024004
Patronat_Prlicev_07022024006
Patronat_Prlicev_07022024005
Patronat_Prlicev_07022024009
Patronat_Prlicev_07022024007
Patronat_Prlicev_07022024008
Patronat_Prlicev_07022024010
Patronat_Prlicev_07022024011
Patronat_Prlicev_07022024012
Patronat_Prlicev_07022024013
Patronat_Prlicev_07022024014
Patronat_Prlicev_07022024015

Please follow and like us: