(ФОТО) Во Велгошти се одржа традиционалниот маскенбал “Емшири 2024”

Охрид

По повод големиот верски празник Велики Поклади (ПРОЧКА), и оваа година во Велгошти се одржа традиционалниот маскенбал “Емшири 2024″.

На сите маскирани дечиња (емширчиња) од страна на градоначалникот Кирил Пецаков и претседателот на Советот, Сашо Донев, им беа поделени симболични пакетчиња.

Please follow and like us: