Сашо Донев, Лидија Петкоска и Грација Бакраческа кандидати за пратеници од Охрид

Охрид

Извршниот и Централниот комитет на ВМРО-ДПМНЕ ги усвои пратеничките листи на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата за наредните парламентарни избори.

На листата во петтата изборна единица има тројца охриѓани во првите десет места.

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Охрид, Сашо Донев е на третата позиција, додека актуелните пратенички Лидија Петкоска и Грација Бакраческа, се на шестата и десеттата позиција.

ИЕ5
1. Ѓорѓија Сајкоски
2.Олга Лозановска
3.Сашо Донев
4. Пеце Милевски
5. Јован Јаулески
6. Лидија Петковска
7. Мевмед Џафери
8.Кире Божиновски
9. Силвана Ангелевска
10. Грација Бакрачевска
11. Лазе Јакимовски
12. Ѓорѓи Влајнкиновски
13. Благица Крстеска
14. Никола Дранговски
15. Леон Мерсовски
16. Менче Марковска Андреева
17. Билјана Стефановска
18. Жанета Петреска
19. Мартин Иваноски
20. Ѓорѓи Шопоски

Please follow and like us: