Се одржа традиционалниот велигденски базар

Култура Охрид

Во организација на локалната самоуправа и ЈП „Градски пазар“, денес на плоштадот кај Чинарот, се одржа традиционалниот велигдески базар. Со учество на повеќе фирми и занаетчии на штандовите беа изложени велигденски украси и сувенири, а граѓаните имаа можност да пробаат и дел од традиционалните македонски специјалитети. Собраните средства ќе бидат доделени во хуманитарни цели.

Настанот беше збогатен со културно-уметничка програма на која настапија КУД „Ѓердан“, „Ѓердан од бисери“, „Отекс“, „Фаланга“ и „Филиграни“.

Veligdenski_bazar_300424001
Veligdenski_bazar_300424002
Veligdenski_bazar_300424003
Veligdenski_bazar_300424004
Veligdenski_bazar_300424005
Veligdenski_bazar_300424006
Veligdenski_bazar_300424007
Veligdenski_bazar_300424008
Veligdenski_bazar_300424009
Veligdenski_bazar_300424010
Veligdenski_bazar_300424011
Veligdenski_bazar_300424012
Veligdenski_bazar_300424013
Veligdenski_bazar_300424014
Veligdenski_bazar_300424015
Veligdenski_bazar_300424016
Veligdenski_bazar_300424017
Veligdenski_bazar_300424018
Veligdenski_bazar_300424019
Veligdenski_bazar_300424020
Veligdenski_bazar_300424021
Veligdenski_bazar_300424022
Veligdenski_bazar_300424023
Please follow and like us: