Законот со кој се бараат дополнителни пари за лиценца за продажба на пазарите е причина за денешниот протест на кој пазарџиите го блокираа булеварот „Крсте Мисирков“ кај Бит Пазар. Продавачите од Зелен Пазар, протестираат пред Собранието на РМ.

Лиценцата за тезгите чини 3.600 денари, а за втора тезга, треба да платат дополнителни 2.400 денари. Со новиот закон, пензионерите, социјалците, стечајците и хонорарците, нема да можат да работат.

Please follow and like us: