Симон Трпчески од Њујорк го развеа македонското знаме за поддршка на Борко, Столе и Лазаров

Култура

Симон Трпчески од Њујорк го развеа македонското знаме за поддршка на Борко, Столе и Лазаров
Додека трае првенството во ракомет, на кое македонските ракометари се најдоа во средиштето на јавни препирки околку тоа дали да се пее „Бисер Балкански” во соблекувалната и дали поради тоа да се суспензираат некои ракометари, а сервисот на албански јазик на МТВ го навредува Столе Стоилов, Симон Трпчески од Њјујорк со свој став за Лазаров, Ристовски, Стоилов и другите.

„Пред престојниот настап во Чикаго за поддршка на македонскиот ракометен тим на светското првенство во ракомет 2019, напиша Трпчевски на социјалните мрежи.

Трпчевски споделува текст на американски медиум насловен „Трпчевски го вее знамето за поддршка на неговата татковина, Македонија”.

Please follow and like us: