(ФОТО) Во село Оздолени откриено бесправно складирано дабово огревно дрво

На ден 15.11.2023 година, во село Оздолени, при контрола на Шумската полиција од Охрид, откриена е бесправно складирана не жигосана дрвна маса. Од страна на Шумската полиција П.С. Охрид е одземено бесправно складираното дабово огревно дрво во количина од 7м3 и записнички предадена на Шумското стопанство Галичица. За констатираното бесправно дело ќе биде поднесена соодветна […]

Повеќе

Надлежните преземаат мерки за сузбивање на нелегалната сеча на огревни дрва, поднесени 15 соодветни пријави

СВР Охрид, во континуитет, одделно, но и во соработка со Регионалниот Центар за Гранични работи-Запад (РЦ за ГР Запад), Шумска полиција и ЈП Национални Шуми, преземаат мерки со цел сузбивање на нелегалната сеча на огревни дрва на целото подрачје што го покрива и фаќање на лица сторители на кривичните дела „нелегална сеча на дрва“, пустошење […]

Повеќе

(ФОТО) Шумската полиција од Охрид во три одделни случаи одзеде 13 метри кубни огревно дрво

Шумската полиција од Охрид во содејство со П.С.-О.Н. при СВР Охрид, на ден 7.10.2023 година, при контрола на патот кај село Опеница затекнале ТМВ во кое бесправно се превезувало 4,2m3 дабово огревно дрво не жигирано и без испратница. Исто така, на ден 9.10.2023 година при контрола на улица “Кленоец”, затекнале ТМВ во кое бесправно се […]

Повеќе

Шумската полиција од Охрид откри бесправна сеча на огревно дрво во селата Лешани и Велмеј

На ден 18.03.2023 година, патрола на Шумската полиција од Охрид во содејство со шумочувари од Шумско стопанство Галичица Охрид, на м.в. Никутинец, атар на село Лешани, откри бесправна сеча на огревно дрво во количина од 10 прм. Истиот ден, друга патрола на Шумската полиција од Охрид, во атар на село Велмеј откри бесправна сеча на […]

Повеќе

(ФОТО) Во Врбјани затекната бесправно посечена дрвна маса во количина од 1,4 m3

На ден 23.02.2023 година во село Врбјани, при контрола на Шумската полиција од Охрид, затекната е бесправно посечена дрвна маса во количина од 1,4 m3. Против лицето кое ја извршило бесправната сеча ќе биде поднесена соодветна пријава до Основниот суд Охрид. Дрвната маса со Потврда за привремено одземени предмети е одземена и записнички предадена на […]

Повеќе