Пецаков до СДСМ: Крајот одамна ви се гледа, но егзекуцијата свесно ја одлагате, најмногу заради лично богатање и за уништување на државата

Овие 2-3 дена на највисоко ниво ја издигна СДСМ темата за некакви ЕГЗОТИЧНИ патувања мој, дополнително на тоа и кој ги плаќал… Нејсе.. Како и секој нормален човек одлучив мојот годишен одмор од 6 ноќевања со сопругата да го поминам токму во овај период во Ноември кога во нашиот град е потивко и помалку случувања, […]

Повеќе

Пецаков: Нека ни е честит и вековит 23 Октомври и вечна да ни е Македонија!

Градоначалникот Кирил Пецаков го честита празникот 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба. Во честитката се вели: 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба е потврда дека милениумското постоење на македонците, било со постојана борба за себеидентификација од антиката па се до денес. Македонците се борат затоа што се храбри, трпат затоа што […]

Повеќе

Започнаа градежните активности за изведба на атмосферска канализација на улицата „Гоце Делчев“

Започнаа градежните активности за изведба на атмосферска канализација на улицата „Гоце Делчев“. Активностите се одвиваат во рамки на проектот за реконструкција на улицата. Вредноста на активностите за атмосферската канализација изнесуваат 8 милиони денари. Средствата се обезбедени од буџетот на Општина Охрид, напиша градоначалникот Кирил Пецаков на својата официјална фејсбук страница. Please follow and like us:

Повеќе

Пецаков: Во Подмоље извршивме реконструкција на постојното повеќенаменско игралиште

Во Подмоље извршивме реконструкција на постојното повеќенаменско игралиште. Вредноста на реконструкцијата изнесува околу 600 000 денари. Дополнително во склоп на повеќенаменското игралиште изградивме и комплетно ново детско игралиште кое е опремено со соодветни детски реквизити. Исто така изградивме и нов потпорен ѕид, игралиштето соодветно го обележавме, околниот простор партерно го уредивме, поставивме нови клупи, канти […]

Повеќе

Градоначалникот Пецаков оствари средба со австрискиот амбасадор Мартин Памер

Градоначалникот Кирил Пецаков денеска оствари протоколарна средба со амбасадорот на Австрија во Република Македонија, Мартин Памер, кој беше во прва официјална посета на Општина Охрид. На средбата се разговараше за можноста за воспоставување на соработка помеѓу Охрид и градови од Австрија, како и за зголемување на соработката во областа на туризмот. Градоначалникот и амабасадорот разговараа и за прашања поврзани со урбанистичкото планирање […]

Повеќе

Честитка од градоначалникот Пецаков по повод 11 октомври – Денот на Народното востание

Нека ни е честит 11 Октомври, Денот на Народното востание со кое нашиот народ на најдобар можен начин го докажа својот државотворен капацитет и право на изградба на самостојна, суверена и слободна држава. Со 11 Октомври и НОБ застанавме на страната на антифашистичката коалиција. Граѓаните на Македонија знаеја да го изберат доброто наспроти злото, правдата […]

Повеќе

Градоначалникот Пецаков оствари средба со делегација на турскиот град Болу

Градоначалникот Кирил Пецаков денеска оствари средба со делегација на Стопанската и индустриската комора на градот Болу од Република Турција. Делегацијата беше предводена од претседателот на Управниот одбор на комората, Абдула Алемдар и претседателот на собранието на Болу, Ајдоган Текин. На средбата присуствуваа и претставници на стопанскиот сектор, претставници на различни индустриски капацитети и туристички организации […]

Повеќе

(ФОТО) Пецаков: Обезбедивме подобри услови за учениците во подрачниот објект на ООУ „Кочо Рацин“ во село Долно Лакочереј

Обезбедивме подобри услови за учениците во подрачниот објект на ООУ „Кочо Рацин“ во село Долно Лакочереј, објави градоначалникот Кирил Пецаков на својата официјална фејсбук страница. “Со средства од буџетот на Oпштина Охрид извршено е комплетно уредување на влезот во училиштето, поставена е пристапна рампа за лица со посебни потреби и извршена е реконструкција на училишните […]

Повеќе

Пецаков по обвинувањата од општина Струга: Да се осудат да коментираат за неодговорно работење оние чие раководство е впишано на меѓународните црни листи за злоупотреби во најмала рака е трагикомично

Иако немам навика да реплицирам на секоја изнесена лага во јавност, во овојслучај чувствувам потреба тоа да го направам, да одговорам на лагите изнесени од Општина Струга, иако сум уверен дека тоа нив ништо не им значи бидејќи нивното функционирање е засновано на „купи ден помини“, се вели во реакцијата на градоначалникот Кирил Пецаков, во […]

Повеќе

Градоначалникот Пецаков: Со сопствени средства за ЈП „Нискоградба“ набавивме багер – натоварувач

Со сопствени средства за ЈП „Нискоградба“ набавивме багер – натоварувач. Од страна на компанијата од каде е набавен багерот, денес, во кругот на ЈП „Нискоградба“ ни беше извршена презентација за можностите на возилото, објави градоначалникот Кирил Пецаков на својата официјална фејсбук страница. “Вредноста на багерот изнесува околу 7 милиони денари. За споредба во минатото за […]

Повеќе