(ФОТО) Прво издание на „Охрид џез фестивал“

Вчеравечер во предворјето на црквата „Света Софија“ започна првото издание на „Охрид џез фестивал“ кој се организира под покровителство на Општина Охрид. На свеченото отворање на фестивалот пред присутните се обрати заменик градоначалникот на Општина Охрид, Перчо Божиновски. – Големо е задоволството да се биде денеска овде, помеѓу вас, на свеченото отворање на првото издание […]

Повеќе

Прво издание на Охридскиот џез фестивал

Во насока на збогатување на туристичката понуда со квалитетни настани и манифестации е и првиот Охридски џез фестивал кој се реализира во целосна организација на Општина Охрид. Фестивалот започнува вечерва со настап на Горан Папаз и Ансамбл Билјана, а гости ќе бидат Танче Гроздановски и Ратко Даутовски, додека утре ќе настапи Џон И. Апелгрен квартет. […]

Повеќе

Охридски џез фестивал за збогатување на туристичката понуда

Во насока на збогатување на туристичката понуда со квалитетни настани и манифестации е и првиот Охридски џез фестивал кој се реализира во целосна организација на Општина Охрид. Фестивалот ќе се одржи на 31.08 и 01.09. На 31.08 ќе настапат Горан Папаз и Ансамбл Билјана, а гости ќе бидат Танче Гроздановски и Ратко Даутовски, додека 01.09 […]

Повеќе