Претеничката Лазаревска и Владата повторно ги извисија децата на бранителите

Македонија
На дневен ред на 52-ра седница на Комисијата за образование, наука и спорт, како единствена точка беше Предлог-законот за измени и дополнување на Законот за студентски стандард.
Иницијативата на пратениците од опозицијата не наиде на разбирање кај претседателката на комисијата Жаклина Лазаревска и владиното мнозинство во комисијата, па амадманот беше одбиен со 8 гласа против.

Пратениците од опозицијата предложија амандман, со кој се предвидуваше децата на бранителите и на социјалните категории да добиваат 50% од предвидените стипендии во државата. Ова требаше да значи огромна помош за родителите бранители, кои имаат деца студенти.

Please follow and like us: