Филев по 18-ти пат го даруваше со крст среќниот фаќач

Охрид

По 18-ти пат Михајло Филев од срце подарува на чесниот фаќач на светиот крст во водите на Охридското Езеро уникатен Крст изработен од филигран и Охридски Бисер.

„Оваа година ми беше чест да му го подарам на мојот драг сосед и пријател Иван Лотески по втор пат
Овој свет ден кој шири посебен мир и емоција како Охриѓанец и секако мојата долга семејна традиција за изработка на Охридски Бисер Филеви Т.М.1928,не прави горди a мене ме инсприра да продилжиме да твориме и го промовираме Охрид и Македонија секаде низ светот“, вели Михајло Филев.

Please follow and like us: