Пецаков: 77 години слободен Охрид – години врежани во историјата на Македонија и години аманет за создавање нова и светла иднина на Охрид

Мои охриѓани, Дозволете ми да упатам искрени честитки по повод празникот 7 Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид од фашистичкиот окупатор. Храброста и херојските подвизи на борците против фашизмот никогаш нема да бидат заборавени, а слободата на Охрид за која се бореле има да ни биде вечна. Слобода која е симбол на непокор и […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: 77 години слободен Охрид се должни за почит, но и аманет за идните поколенија

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод празникот 7 Ноември – Денот на ослободувањето на Охрид од фашистичкиот окупатор. Во честитката се вели: “7 Ноември 1944 година – симбол на непокор и патриотизам, ден светилник кога на олтарот на слободата на Охрид останаа на вечна стража славните херои. 77 години слободен Охрид се должни […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: Нека е честит Денот на македонската револуционерна борба!

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите граѓани им го честита државниот празник 23 Октомври – Ден на македонската револуционерна борба. Во честитката се вели: “23 Октомври – Симбол на патриотизам, непокор и победа! На 23 октомври 1893 година во Солун темелите на Македонската револуционерна организација ги удираат шесте визионери Д-р Христо Татарчев, Даме Груев, Петар Поп […]

Повеќе

Пецаков: Нека е честит 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба!

Кандидатот за градоначалник на Охрид, Кирил Пецаков, упатува честитка по повод 23 Октомври – Денот на македонската револуционерна борба. Во честитката се вели: “23 Октомври – Симбол на непокор, патриотизам и слобода. Дамјан Груев, Иван Хаџи Николов, Петар Поп Арсов, Христо Татарчев, Христо Батанџиев и Андон Димитров ја основаат Македонската револуционерна организација на 23 октомври […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: 11 Октомври – ден кога слободата победи и македонскиот народ се вброи меѓу предводниците на Антифашистичката борба

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод големиот празник 11 Октомври – Ден на народното востание на македонскиот народ. Во честитката се вели: “11 Октомври – ден кога слободата победи и македонскиот народ се вброи меѓу предводниците на Антифашистичката борба. Охрид и Македонија имаат колективна заслуга во борбата против фашизмот. Да го сочуваме тоа […]

Повеќе

Пецаков: 11 Октомври е поука и аманет за сите Македонци за нашето постоење низ времето

Кандидатот за градоначалник на Охрид од ВМРО-ДПМНЕ, Кирил Пецаков, упатува честитка по повод 11 Октомври – Ден на народното востание на македонскиот народ. Во честитката се вели: “11 Октомври – Ден на народното востание на македонскиот народ е поука и аманет за сите Македонци за нашето постоење низ времето. Оруженото востание против фашистичкиот окупатор го […]

Повеќе

Пецаков: Честит и вековит 8 Септември – Денот на независноста на Македонија!

Кандидатот за градоначалник на Охрид од ВМРО-ДПМНЕ, Кирил Пецаков, упатува искрени честитки по повод празникот 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија. Во честитката се вели: “Република Македонија денеска одбележува 30 години самостојност и независност по спроведениот референдум на 8 септември 1991 година. Цврсто сум убеден и верувам дека токму денеска сите заедно […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: Честит и вековит 8 Септември – Денот на независноста на Македонија!

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод празникот 8 Септември – Денот на независноста на Република Македонија. Во честитката се вели: “Пред 30 години храбро и решително на 8 Септември 1991 година македонскиот народ го оствари вековниот стремеж за суверена и независна Република Македонија. Македонија и македонскиот народ најмалку заслужуваат антидржавни и антинационални политики […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид: Илинден е најсветлиот ден кога се собрани македонските мечти за слободна и независна држава Македонија

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид упатува искрени честитки по повод големиот празник 2 Август – Илинден. Во честитката се вели: “Илинден е најсветлиот ден кога се собрани македонските мечти за слободна и независна држава Македонија, темелот врз кој почива македонската држава, најсветла нишка која обединува, аманет од нашите предви и завет за идните поколенија. Ако Илинден 1903 […]

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ Охрид на сите припадници од исламска вероисповед им го честита празникот Курбан бајрам

ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид на сите припадници од исламска вероисповед им го честита празникот Курбан бајрам. Во честитката се вели: “Курбан бајрам е празник на солидарноста, ден кога се помага на другите, празник на толеранција и заедништво. Охрид и Македонија негуваат вредности на меѓусебно разбирање и толеранција и тоа треба да продолжи за подобра иднина. Посакуваме […]

Повеќе